Prima zi în targul auto!

Salut prieteni astazi vă voi spune cum a fost prima mea zi în targul Auto din Bucuresti , adica Autovit.

S-a întâmplat în data de sâmbătă 15 februarie cu scopul de a face o analiză cat mai obiectiva a urmatorelor elemente, si am tras concluzile de rigoare:

 1. majoritatea vânzătorilor sunt samsari , adica oameni care se ocupa cu comerțul de autoturisme, cred ca peste 90% din ei.
 2. marea majoritate a autoturismelor erau marca Volkswagen si conexe adica Skoda si Seat plus cateva autoturisme Audi (grupul VAG) iar în afara grupului Vag ar mai fi Ford din ce am vazut eu în targ.
 3. Oare de ce? Fanatismul dus la maxim pentru marca Volkswagen fara argumete naste monstrii, eu nu spun ca nu sunt masini bune, dar totusi nici exagerari cum ca masinile marca Volkswagen ar fi cele mai bune, nu cred ca este cazul si nici adevarat.
 4. marea majoritate a masinilor aveau km modificați (nu trebuie să fii expert să-ți dai seama, doar să ai un pic de gandire logică)
 5. multe dintre ele (masini) aveau defecte vizibile la tablă cum ar fi zgarieturi si vopsea umflata pe capota sau puncte de rugină, în special pe capotă în cazul vopselei umflate asta la verificări superficiale (pentru că nu aveam bani si nici intenția să cumpar un autoturism si nu am vrut sa-l stresez prea mult pe vanzator).
 6. mare atenție la actele masinilor (ca să nu aveți probleme dupa ce a-ți cumparat autoturismul, la înmatriculare sau la politie pentru că a fost furat).
 7. trebuie să stiți că în targul Autovit se percepe o taxa de 3 lei de intrare (un fel de taxa de gura casca…ha ha ha).
 8. daca doriți să vindeți un autoturism se percepe o taxa de 90 de lei de expoziție a autoturismului în targ (cred că pe zi).
 9. sunt destui comercianți (samsari) care nu sunt prietenoși de loc au si figuri dubioase unii dintre ei!! nu toți (nu vreau să generalizez).
 10. sunt si comercianți care încearcă să fie aparent mai prietenoși si mai cinstiți (pana cand îi prindem cu ”cioara vopsită” era o gluma sau nu, cel putin asa cred ca ar fi reacția unora dintre ei),dar cred cu tarie ca sunt si oameni cinstiți sau cat mai cinstiti și în targ, dar din pacate nu sunt mulți.
 11. sunt si comercianți care accepta ori ce fel de test chiar si în afara targului unii dintre ei! (fiindcă sunt si locuri în interiorul targului unde poți testa masina, dar unde poți suspecta si pe buna dreptate ca sunt vorbiți vanzatori de masini cu cei de la testăr, cei care nu suspecteaza pot fi pacaliți foarte usor).
 12. atenție! în interiorul târgului nu aveți voie să faceți poze la masini cu aparatul de fotografiat (se dă voie doar cu mobilul să faceți poze sau un scurt film, dar si ala pe scurt) eu era să o pățesc deoarece a venit un bodyguard si mi-a atras atenția ca nu am voie si că sunt camere amplasate peste tot si m-au vazut, iar dacă continuam ma dadeau afara din targ, doar cei de la autovit au voie să faca poze în targ (hoții naibi să castige cați mai mulți bani….deee targul lor regulile lor).

În final va prezint câteva poze facute de mine  pană mi s-a atras atenția ca nu am voie să fac poze, cu câteva autoturisme eu zic înteresante, unele cu taxa auto 0 pentru ca o aveau platită si erau înmatriculate în România, cel mai probabil comercianți care le aveau la vanzare le-au luat de la particulari din România, pentru că în unele poze vedem pe suportul ce ține numarul de înmatriculare numele reprezentanțelor auto din România. În poze vedeți detaliile despre masini si nr de telefon al proprietarilor asta dacă vă interesează autoturismul, sunt câteva autoturisme interesante, fiți cu bagare de seamă, dacă nu s-au vandut între timp.

Chevrolet AveoChevrolet AveoChevrolet AveoPeugeot 206 HDIPeugeot 206 HDIPeugeot 206 HDIPeugeot 206 HDISkoda SuperbSkoda SuperbRenault TwingoRenault Twingo