Ridicarea mașinilor suspentată în Constanta!

Salut dragi cititori, ne apropiem de 1 Mai iar cei care v-aţi făcut planuri sa daţi o tura pana la mare de 1 Mai, Ziua Internaţională a Muncii care este zi libera dată de către Guvern dar si ziua in care se deschide sezonul estival la mare, am o veste foarte buna.

Am vesti bune cu privire la ridicarea maşinilor în judeţul Constanta si în oraşul Constanta dar si în toată Tara. Avocatul poporului Victor Ciorbea a declarat ca pana Guvernul nu reglementează legea ridicărilor maşinilor pentru parcarea abuziva primăriile nu au dreptul sa facă contracte cu firmele de ridicări auto. Adică daca ţi-se ridica maşina zilele astea ai dreptul sa conteşti pe motiv de abuz si să-ţi recuperezi taxa plătită la firma care ţi-a ridicat maşina si depozitat-o.

Cu alte cuvinte ridicarea maşinilor este ilegala deocamdată si in Constanta si in alte oraşe, în Capitala se mai ridica maşinii doar in sectorul 1 si 6. Daca va ridica maşina în Bucureşti chiar si în sectorul 1 si 6 aveţi dreptul sa contestaţi  la ori ce instantă judecătoreasca din sectorul în care va ridicat maşina.

Cu liderul „Măzăriche” la beciul domnesc Viceprimarul Oraşului Constanta a suspendat contractele făcute cu firmele de ridicări auto din Constanta pana cei de la Guvern nu fac o lege specială pentru ridicarea maşinilor, daca cumva veţi avea surpriza sa vi se ridice maşina abuziv pe motiv ca aţi parcat ne regulamentar aveţi direptul sa va recuperaţi taxa si sa cereţi si despăgubiri de la firmele de „mafioţi” pardon de ridicat maşinii din Constanţa.

Uitati mai jos un articol scris de site-ul reportertv.ro cu declaratile Viceprimarului din Constanta.

„Nu voi semna un contract pentru ridicarea de maşini în Constanţa până când nu se va clarifica legalitatea acestuia”. Declaraţia a fost făcută de viceprimarul Decebal Făgădău şi vine după ce ieri Avocatul Poporului a contestat procedura ridicării de autoturisme la Instanţa Supremă.

Viceprimarul Făgădău atrage atenția însă că lipsa unui contract pentru așa ceva nu înseamnă că șoferii necivilizați pot parca oriunde.

„În momentul de față, municipalitatea nu are nici un contract valabil încheiat cu o firmă de ridicări autoturisme. Până nu se vor lămuri aspectele de legalitate legate de această procedură de ridicare de mașini, eu personal nu voi semna acel contract. Pe de altă parte, am văzut că, mai nou în mass-media se vehiculează un fel de entuziasm, ceva gen liber la parcări. Cred că este de bun-simț să parcăm acolo unde avem voie să parcăm și țin să aduc aminte un of mai vechi: intrarea în Spitalul Județean, acolo unde am făcut parcare etajată, atât pentru aparținătorii celor internați, pentru medicii rezidenți, cât și pentru cei care locuiesc în zonă, am făcut bandă specială pentru taximetriști, și cu toate acestea, intrarea în spital este obturată de oameni mai ciudați”, a declarat viceprimarul Decebal Făgădău.

Făgădău spune că până la clarificarea situației în privința ridicărilor de mașini, se pot găsi mijloace legale pentru a îndepărta autoturismele care pun în pericol traficul.

Avocatul Poporului a menționat că deciziile pentru sancționarea șoferilor care încalcă legea circulației ar trebui reglementate doar de Guvern și nu prin hotărârea consiliilor locale. Victor Ciorbea nu contestă plata amenzii de circulație în acest caz, ci doar banii pe care oamenii trebuie să-i dea firmei care ridică, transportă și depozitează mașina.

„Mafioţii” care se ocupa cu ridicatul maşinilor in Constanta nu mai au dreptul deocamdată sa va ridice maşina si sa va strice Vacanta cum s-a întâmplat anul trecut si in trecut, cum am scris eu in articolul Atenţie! Se ridică maşinii în Constanța. Daca fac treaba asta veţi avea câştig de cauza si dreptul sa le cereţi despăgubiri. Cu toate astea eu va recomand sa găsiţi un loc de parcare si sa parcaţi civilizat fara sa încurcaţi circulaţia rutiera, pentru ca de amenda de la politia rutiera si locala nu scăpaţi, iar eu recomand civilizaţia in trafic.

Daca va plăcut articolul nu uitaţi sa comentaţi si să-mi susţineţi munca.