Siguranța masinilor second hand!

Salut, acesta va fi primul articol dintr-o serie de articole dedicate siguranţei maşinilor second hand (la mana a doua), articole ce vor conţine clipuri video, imagini, detalii si statistici de la autorităţile Europene si Americane ce se ocupa de testarea maşinilor in caz de accident.

Am să analizez un video al emisiunii Fifth Gear „In viteza a 5-a” unde fac un test interesant in stil EuroNCAP, cu precizarea ca îl fac într-un mediu adevărat simulând o situaţie des întâlnită in realitate. Echipa emisiunii ne prezintă ce se întâmplă când un autoturism de cinci stele se întâlneşte cu un copac într-o coliziune ce se petrece pe un drum de țara (de o stea).

Este mirat si comentatorul ca pasagerii din Renault Laguna 2 se prezintă destul de bine după impactul iminent cu copacul.

Cei de la Fifth Gear prezintă în video un caz clasic de accident, ei folosesc un autoturism maraca Renault Laguna II din 2001 care a fost testat de cei de la EuroNCAP si a primit numărul maxim de stele, 5 din punct de vedere al siguranţei in caz de coliziune si un drum rutier prost amenajat de 1 stea. Ei ne mai spun ca în Marea Britanie 40% din accidente se petrec pe drumuri de țara considerate de 1 stea prin coliziune cu obiecte statice cum ar fi copacul din video.

In video ni se prezintă, că 6 oameni din Marea Britanie mor din cauza accidentelor pe drumuri prost amenajate. In România avem multe drumuri de 1 stea prost amenajate sau neasfaltate fiind doar pietruite.
Pentru mai multe detalii va las să vizionaţi si să studiaţi cu mare atenţie video-ul.

Oare câti oameni mor din cauza unor astfel de drumuri în România?
Voi cititori site-ului meu ce credeţi, cât de important e pentru voi siguranţa pasiva a autoturismul pe care îl conduceţi si cât de mult vă influenţează aspectul asta când va cumpărati un autoturism nou sau la mana a doua?